Hoe gemotiveerd en enthousiast te blijven

"Enthousiasme is de elektriciteit van het leven.Wat krijg je eraan? Je gedraagt ​​je enthousiast totdat je er een gewoonte van maakt."

Voel je je soms enthousiast, gemotiveerd en energiek wanneer je iets nieuws begint, maar na verloop van tijd je enthousiasme en interesse verliest?

Dit kan gebeuren bij het oefenen van een programma voor zelfverbetering, een nieuw onderwerp bestuderen, een dieet volgen, sporten of iets anders doen.

Hoewel je het belang begrijpt van wat je doet, weet dat het je zal helpen, toch laat je luiheid inzakken, evenals gebrek aan motivatie, gebrek aan enthousiasme en gebrek aan voldoende wilskracht. Dit geeft je het gevoel dat wat je doet een soort last is.

Vaak beginnen mensen met het beoefenen van concentratieoefeningen, meditatie, zelfdisciplineoefeningen of een ander programma met betrekking tot zelfverbetering of spirituele groei, maar als ze geen directe en spectaculaire resultaten ervaren, stoppen ze en geven ze het op.

Alles in het leven vereist wat werk, moeite en tijd, en methoden voor zelfverbetering of spirituele groei zijn niet anders.

Wat te doen als interesse en enthousiasme afnemen?
Hoe te volharden als er niet genoeg wilskracht en zelfdiscipline is?
Het programma of doel lijkt misschien de moeite waard, maar er is niet genoeg innerlijke kracht om ze na te streven. Zelfvernietigende gewoonten, negatieve programmering en gebrek aan innerlijke kracht staan ​​op je pad.

Dit is de reden waarom mensen boeken kopen, lessen volgen, cursussen volgen en workshops volgen, en toch merken dat ze onvoldoende vooruitgang boeken. Dit is de reden waarom enthousiasme en hoop worden vervangen door depressie, zelfmedelijden en gebrek aan zelfrespect.

Vaak, na het lezen van een boek of een artikel, na het luisteren naar een lezing of het kijken van een film, is er een uitbarsting van enthousiasme en een hoog energieniveau, maar dit duurt vaak niet lang.

Wat kunt u doen om gemotiveerd en enthousiast te blijven?

Korte sprongen van enthousiasme of motivatie zijn niet genoeg om iets van waarde te bereiken. Je moet je verlangen en innerlijke vlam levend houden en je richten op je doel. Dus wat kun je eraan doen?